Użytkownik
Jestem po maturze, planuje studia, i oferta g³oszona przez tê Pani± Bo¿enê zainteresowa³a mnie bardzo, w³a¶ciwie zaczarowa³a ca³kowicie, a o tej stronce dowiedzia³em siê przed momentem, i muszê szczerze powiedzieæ, ¿e s³owo zaskoczenie jest za s³abym s³owem ¿eby opisaæ wra¿enie jakie wywar³y na mnie wasze opisy! Proszê bardzo tych, którzy przebywaj± w Aber obecnie, lub przebywali, aby co¶ wiêcej mi powiedzieli o tym uniwerku, o pracy itp... Op³aca siê w ogóle sk³adaæ papiery tam?
jak to jest z t± prac±? serio wszystko na szczê¶ciu polega? a co z tymi stypendiami? na jakiej zasadzie s± rozdzielane i czy rzeczywi¶cie jest ich tyle i s± tak ³atwo dostêpne? ³atwo znale¼æ mieszkanie tam? Proszê o piln± odpowied¼, pozdrawiam.
Użytkownik
Równie¿ jestem tegoroczn± maturzystk±. I nadal nie jestem pewna co do studiowania w Aber... Wys³a³am wszystkie dokumenty i wszystko jest ok,bo okaza³o siê, ¿e mnie przyjêli i muszê im daæ odpowied¼ do 30 lipca,czy chcê tam studiowaæ... Te¿ prosi³abym o szczegó³owe opisanie panuj±cych tam warunków, najlepiej kogo¶,kto tam studiuje/studiowa³.Pozdr.
Użytkownik
ja przyjechalem tu miesiac temu i jestem pewien ze chce tu studiowac.
bylem na dniu otwartym, zwiedzilem kampus, gadalem z dziesiatkami studentow z polski i zagranicy o tym uniwerku i nawet nie skladam papierow w polsce.
studia tutaj to calkiem co innego niz w Polsce, wiekszosc ludzi je bardzo poleca choc zdazaja sie i tacy co narzekaja na to ze tu przyjechali ( chyba nie spotkalem nikogo kto narzeka na same studia ale na to ze nie ma pracy-glowne utrapienie wielu, ze mala miejscowosc, ze szybko im sie tu znudzilo)
fakt, zeby tu studiowac albo trzeba miec wielkie szczescie i zlapac prace albo duzo pieniedzy. prace ze studiami da sie pogodzic (znam osobe ktorea pracuje 5 dni w tygodniu i jednoczesnie studiuje ;) )
wykladowcy wydali mi sie bardzo mili, uniwerek dobrze wyposazony, do tego mozliwosc stypendium, znizka na akademik, sliczna okolica.
wasz wybor ;)
Użytkownik
Hejki!
Studia s± superzaste!!!!!! Polecam, polecam i polecam !!!!! Ja zaczynam 2 rok.
Miejscowo¶æ jest great, piêkne tereny. Masa wspania³ych ludzi z ca³ego ¶wiata! Tanio!!!
Praca wcale nie jest utrapieniem tylko obiektem marudzenia Polaków, bo ka¿dy j± ma, tylko trzeba przecie¿ na jaki¶ temat ponarzekaæ, bo tak± ju¿ mamy naturê. Nie znam Polaka, który nie znalaz³by sobie pracy, w¶ród moich znajomych te¿ wszyscy maj±. Je¶li to sprawa szczê¶liwego przypadku to Abery jest oaz± szczê¶liwych przypadków. :)
Greetings z wakacyjnego ' tour de Pologne" !!!!
byee-byee
Użytkownik
witam wszystkich!!heh mnie rowniez interesuja studia w anglii tylko wiekszosc uczzelnie wymaga specjalnego certyfikatu z j.angielskiego i matury na poziomie rozszerzonym..:/a ja niestetyt mimo ze ucze sue juz 6 lat to mam spore problemy w komunikacji i porozumiewaniu sie w tym jezyku;/i chcialam sie spytac czy w ogole mam jakies szanse z matura podstawowa na przyjecie sie na jakas uczelnie w anglii?wlasnie ide do 3 liceum al ejuz teraz chce sie dowiedziec co i jak...:)aha!!moze zna ktos jeszcze jakies ciekwsze uczelnie niz taa???prosze pomozcie mi:)
ja te¿ zaczynam 3 lic i chcê i¶æ do Aber...z tego co mi wiadomo najwa¿niejsza jest matura z angola na poziomie rozszerzonym, min 70%. ale moge siê oczywi¶cie myliæ.
z drugiej strony, patrz±c realistycznie jak mo¿na studiowaæ w Wielkiej Brytanii nie znaj±c angielskiego : \ ??